Україна

Надання права на зброю підтримують 58% українців – опитування

Надання права на зброю підтримують 58% українців - опитування

Українці підтримують право на зброю

Уперше за історію дослідження цього питання кількість прихильників ідеї перевищила кількість супротивників.

Надання громадянам України права на володіння вогнепальною зброєю та боєприпасами підтримують 58% респондентів, не підтримують – 39%. Про це свідчать дані опитування Соціологічної групи Рейтинг.

Зазначається, що вперше за історію дослідження цього питання кількість прихильників ідеї перевищила кількість противників (у 2018-2021 підтримували таку ідею близько чверті, не підтримували – понад 70%).

Опитування показало, що 61% респондентів вважають, що масове озброєння громадян України вогнепальною зброєю сприятиме зміцненню обороноздатності країни, 36% – протилежної думки.

Майже половина (45%) вважають, що створення юридичних умов для вільного придбання вогнепальної зброї збільшить особисті свободи громадян, 40% – навпаки вважають, що свободи будуть обмежені за таких умов.

Водночас 58% побоюються, що вільне придбання вогнепальної зброї призведе до збільшення злочинності, протилежної думки – 35%.

Опитування було проведене 16 травня 2022 року по всій Україні, за винятком тимчасово окупованих Росією територій Криму та Донбасу. Опитано 1000 респондентів.

Раніше повідомлялося, що в Україні відновлять видачу зброї.

Нагадаємо, правоохоронці розкрили корупційну схему незаконної видачі дозволів на придбання та зберігання вогнепальної зброї.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/UA_1NEWS

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button