Україна

Начальник Держгеокадастру Львівщини незаконно роздав землі на 113 млн. грн

Начальник Держгеокадастру Львівщини незаконно роздав землі на 113 млн. грн

Фото: Цензор.net

Слідчі ДБР повідомили про підозру фігуранту

Чиновник дозволив незаконно відчужувати землю комунальної власності, площею 26,7 га, на території Зимноводівської сільської ради та роздати її приватним особам.

 

Слідчі Державного бюро розслідувань повідомили про підозру начальнику Головного управління Держгеокадастру у Львівській області, який незаконно роздавав комунальні землі. Про це повідомляє прес-служба ДБР.

 

Зазначається, що чиновник дозволив незаконно відчужувати землю комунальної власності, площею 26,7 га, на території Зимноводівської сільської ради та роздати її приватним особам. Вартість землі оцінюється у 113 млн. грн.

 

“Крім того, встановлено факт підписання посадовою особою наказів про затвердження проектів землеустрою щодо відведення та передачі земельних ділянок. Це призвело до заподіяння шкоди громаді у розмірі понад 480 тис. грн”, йдеться у повідомленні.

 

Також перевіряється інформація про скоєння аналогічних злочинів та отримання хабарів від замовників, яким надавався незаконний дозвіл на оформлення ділянок.

 

Триває досудове слідство з кримінального провадження, розпочатого за ч. 1 та 2 ст. 364 Кримінального кодексу України – зловживання владою або службовим становищем, за ознаками вчинення кримінальних правопорушень, передбачених 3 ст. 365 КК України – перевищення влади або службових повноважень, ч. 2 ст. 367 КК України – службова недбалість.

 

 

 

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button