Україна

НАБУ відновило досудове розслідування стосовно Азарова

Бюро зробило це на виконання ухвали суду

Національне антикорупційне бюро України поновило досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно колишнього прем’єр-міністра Миколи Азарова.

Про це повідомили в НАБУ у відповідь на запит Радіо Свобода, – інформує 1NEWS.

«16 лютого 2021 року слідчий суддя Вищого антикорупційного суду скасував постанову детектива про зупинення досудового розслідування. На виконання ухвали суду детективи Національного бюро поновили досудове розслідування у цьому кримінальному провадженні», – заявили в НАБУ.

В бюро зазначили, що ці процесуальні рішення не впливають на можливість притягнення до відповідальності особи, викритої на зловживанні.

Раніше ВАКС повідомив, що задовольнив клопотання захисника і скасував постанову детектива Національного антикорупційного бюро про зупинення досудового розслідування щодо колишнього прем’єр-міністра України.

«Постановою детектива НАБУ від 1 лютого 2021 року досудове розслідування було зупинено у зв’язку з необхідністю виконання процесуальних дій у межах міжнародної співпраці… Зі змісту оскаржуваної постанови неможливо встановити мотивування необхідності звернення з запитом про міжнародну правову допомогу у цьому кримінальному провадженні», – йдеться в повідомленні.

У ВАКС додали, що фактично вказана постанова складається з фабули кримінального правопорушення й одного речення щодо виконання усіх необхідних і можливих слідчих (розшукових) та інших процесуальних дій, а також необхідності виконання процесуальних дій у межах міжнародного співробітництва.

Микола Азаров очолив уряд України в 2010 році після перемоги на президентських виборах Віктора Януковича. 28 січня 2014 року на тлі подій Революції гідності він подав у відставку й залишив територію України.

Back to top button