Україна

НАБУ та САП викрили зловмисників, які намагались заволодіти державним зерном на 12 мільйонів гривень

У САП зазначили, що лише завдяки злагодженим діям антикорупційних органів вдалося попередити вивезення держзерна та запобігти завданню збитків держпідприємству

Детективи Національного антикорупційного бюро України повідомили про підозру 3 особам, які, за інформацією слідства, намагались заволодіти державним зерном на суму понад 12 млн гривень.

Про це інформує 1NEWS.

Зокрема, повідомлено про підозру виконувачу обов’язків генерального директора ДП «Хлібна база №76», директору приватного товариства та фізичній особі, які причетні до створення злочинної схеми, реалізація якої могла завдати понад 12 млн гривень збитків державному підприємству.

Як поінформували у САП, весною 2021 року приватне підприємство нібито передало 1,56 тисяч тон зерна на відповідальне зберігання до держпідприємства «Хлібна база №76», що перебуває в управлінні «Держрезерву».

Проте, як з’ясувалося у ході досудового розслідування, жодної передачі зерна так і не відбулось. Натомість організатор та учасники схеми, використовуючи підроблені документи та договори, намагались вивезти державне зерно, а частину нестачі приховати за списанням понад 700 тон зерна як відходи внаслідок проведення нібито оздоровчих заходів зі збіжжям.

У САП зазначили, що лише завдяки злагодженим діям антикорупційних органів вдалося попередити вивезення держзерна та запобігти завданню збитків держпідприємству на суму більше 12 млн гривень.

Джерело: САП

Back to top button