Україна

НАБУ повідомило деталі обшуків у порту «Южний»

Детективи Національного антикорупційного бюро проводили обшуки у морському торговельному порту «Южний» через підозру службових осіб у заволодінні близько 100 млн грн. Таку інформацію НАБУ озвучило у коментарі «ЛІГА.Бізнес».

порт “Южний”

Як зазначається у повідомленні, детективи Національного антикорупційного бюро України під процесуальним керівництвом прокурорів САП у середу, 23 травня, проводили обшуки і здійснювали інші процесуальні дії в Одеській області в рамках розслідування можливої ​​розтрати співробітниками порту «Южний».

За даними слідства, посадові особи порту за попередньою змовою через підконтрольні фірми організували низку закупівель за завищеними цінами товарів, робіт і послуг за рахунок державного підприємства.

У результаті, як вважають детективи НАБУ, співробітники порту «Южний» могли заволодіти грошовими коштами держпідприємства в розмірі близько 100 млн гривень.

Розслідування за наведеними фактами детективи НАБУ здійснюють з вересня 2017 року.

Про обшуки у порту «Южний» 1News повідомляло вчора, 23 травня.

Раніше повідомлялось, що Детективи НАБУ під процесуальним керівництвом Спеціалізованої антикорупційної прокуратури 29 січня провели обшуки в рамках розслідування, пов’язаного з ймовірними фактами зловживань при закупівлі послуг з днопоглиблення у Бердянському та Маріупольському морських портах у 2015 та 2016 роках на території Одеської, Миколаївської областей та міста Києва. Згодом стало відомо, що під час обшуків в Одесі було затримано колишнього директора Адміністрації морських портів України.

31 січня Солом’янський районний суд Києва застосував запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення 12 млн грн застави екс-голові ДП «Адміністрація морських портів України».

Додамо, що Національне антикорупційне бюро України та Спеціалізована антикорупційна прокуратура України повідомили про підозру 8 колишнім та нинішнім чиновникам «Адміністрації морських портів України» у заволодінні 247 млн гривень.

Back to top button