Україна

НАБУ оголосила у розшук сина Гладковського

У свою чергу Олег Гладковський подає до суду на Національне антикорупційне бюро через "переслідування його родини, яке мало місце в різноманітних формах процесуального терору"

Національне антикорупційне бюро оголосило у розшук сина колишнього першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського – Ігоря, підозрюваного у “справі корупції в оборонці”.

Про це інформує 1NEWS з посиланням на УНН.

У бюро зазначають, що слідство “має достатні підстави вважати, що підозрюваний, розслідування фактів участі якого у корупційній схемі завершене, переховується від органів слідства та суду з метою ухилення від кримінальної відповідальності”.

У грудні 2020 року підозрюваному відкрили матеріали слідства для ознайомлення перед скеруванням обвинувального акта до суду.

Рішенням суду його обмежили в ознайомленні з матеріалами до 15 квітня 2021 року, і, як вказують у бюро, він вже не мав можливості затягувати досудове розслідування.

“Його викликали до САП на 16 квітня та, у зв’язку з неявкою, повторно на 20 та 21 квітня для отримання копії обвинувального акта та реєстру матеріалів досудового розслідування. Однак особа тричі не з’явилася”, – зауважили у НАБУ.

Водночас на сайті відомства розміщена ще одна повістка про виклик його до САП на 26 квітня для отримання копії обвинувального акта та реєстру матеріалів досудового розслідування у кримінальному провадженні №52020000000000770 від 24.12.2020.

У свою чергу Олег Гладковський подає до суду на Національне антикорупційне бюро через “переслідування його родини, яке мало місце в різноманітних формах процесуального терору”.

“Дворічне переслідування родини Гладковських, яке мало місце у різноманітних формах процесуального терору має отримати правову оцінку – такою була реакція пана Гладковського на події останньої доби.

Також на думку Гладковського правової оцінки потребують і публікації неправдивих даних з боку НАБУ, які надаються суспільству у вигляді доконаних фактів, а насправді є лише вільною думкою на задану керівництвом правоохоронних органів тему.

“Вже два роки НАБУ намагається довести провину членів родини Гладковських і на цьому шляху не гребує ані чорним піаром, ані провокаціями. Суспільству згодовують вигадані або домислені факти в угоду політичній доцільності. При цьому об’єктивного розслідування у справах так і не простежується” – наголосив Гладковський”.

За даними слідства, зусиллями підозрюваного Гладковського-молодшого у 2015-2017 рр. ТОВ “Оптимумспецдеталь” отримувало преференції під час укладення договорів та розрахунків з підприємствами “Укроборонпрому”.

За це він, як зазначається, мав вигоду, яка, за домовленостями, повинна була становити 50% від загальної суми незаконно отриманого прибутку учасників схеми.

У такий спосіб лише за одним договором обвинувачений отримав 950 тис. грн неправомірної вигоди. Дії його кваліфіковані за ч.2 ст.369-2 КК України (“Зловживання впливом”).

Про підозру йому НАБУ та САП повідомили 21 грудня 2020 року.

Back to top button