Україна

НАБУ і САП завершили розслідування стосовно брата судді Вовка

Після ознайомлення обвинувальний акт буде скеровано до Вищого антикорупційного суду для розгляду по суті

Правоохоронці завершили розслідування стосовно експосадовця Служби зовнішньої розвідки Юрія Зонтова, який є братом голови ОАСК Павла Вовка.

Про це інформує 1News.

“НАБУ і САП завершили розслідування за підозрою ексспівробітника Служби зовнішньої розвідки України, за сумісництвом адвоката. Підозрюваний, спільно з іншим учасником злочину, за 100 тис. дол. США обіцяв через голову ОАСК вирішити питання з одним із суддів цього ж суду про позитивне рішення у справі за позовом суб’єкта господарювання”, – йдеться в повідомленні НАБУ.

У САП вказали, що прокурорами було ухвалено рішення про завершення досудового розслідування у справі 18 листопада.

“На сьогодні матеріали кримінального провадження відкрито підозрюваним та їхнім захисникам для ознайомлення. Після ознайомлення обвинувальний акт буде скеровано до Вищого антикорупційного суду для розгляду по суті”, – додали у САП.

Повідомляється, що за місцем виявлення предмету неправомірної вигоди детективи НАБУ віднайшли предмети, ззовні схожі на антикваріат, документи на ім’я голови ОАСК – Павла Вовка та його близького родича Юрія Зонтова.

Також виявлені великі обсяги іноземної готівки: понад 3,7 млн дол. США, 840 тис. євро, 20 тис. фунтів, 230 тис. грн і 100 шекелів (загалом понад 130 млн грн).

Слідство вважає, що експосадовець є фактичним власником помешкання, де був вилучений предмет неправомірної вигоди.

Однак ці відомості не вказані в його декларації за 2020 рік, так само як і готівкові кошти, які там віднайшли детективи НАБУ.

Джерело: УНН

Back to top button