Україна

На звільненій Харківщині знайшли загиблих зі слідами тортур


На звільненій Харківщині знайшли загиблих зі слідами тортур

Після деокупації селища Залізничне до правоохоронців звернулися місцеві жителі та розповіли, що окупанти вбили їх односельців.

 
У селищі Залізничне Чкалівської територіальної громади Чугуївського району правоохоронці виявили тіла чотирьох мирних жителів зі слідами тортур. Про це повідомляє прокуратура Харківської області у понеділок, 12 вересня.
 
“Правоохоронці виявили чотири трупи. У всіх них сліди тортур. Троє з них поховані на території домоволодінь, ще один був заритий на території асфальтового заводу навпроти вокзалу селища Залізничне. За попередньою версією слідства, потерпілих убили російські військові, коли окупували вказаний населений пункт”, – йдеться у повідомленні.
 
У прокуратурі зазначили, що після деокупації селища до правоохоронців звернулися місцеві жителі та розповіли, що окупанти вбили їх односельців.
 
Огляд місця події проводили прокурори Чугуївської окружної прокуратури разом із слідчими райуправління поліції.
 
Розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним убивством (ч.2 ст.438 КК України).
 

 
Раніше СБУ ідентифікувала трьох російських катів, із полону яких вирвався мешканець Київської області під час контрнаступу ЗСУ.
 
Також повідомлялося, що російські загарбники облаштували кімнату тортур у Херсоні. Вона міститься у підвалах приймача-розподільника для дітей.
 
 
 
Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button