Україна

На зустрічі G7 говоритимуть про покарання РФ


На зустрічі G7 говоритимуть про покарання РФ

Підтримка України та покарання Росії стануть одними з головних тем на зустрічі лідерів країн Великої сімки.

Глави країн Великої сімки, які зберуться на саміт 13-14 червня в італійській Апулії, обговорять підтримку України та притягнення Росії до відповідальності через розв’язану нею повномасштабну агресію. Про це у вівторок, 4 червня, заявила речниця Білого дому Карін Жан-П’єр.

За її словами, лідери G7 “обговорять низку найактуальніших глобальних питань, включно з непохитною підтримкою України з боку” Великої сімки.

“Лідери розвиватимуть зусилля, спрямовані на використання заморожених суверенних активів Росії для допомоги Україні, а також дії, спрямовані на подальше покарання Росії та тих, хто підтримує її військові зусилля”, – додала вона.

Також лідери G7 обговорять інші глобальні проблеми, як-то економічна безпека та збалансованість, підтримка країн, що розвиваються, зміцнення продовольчої безпеки та фінансування охорони здоров’я.

Жан-П’єр також підтвердила, що у зустрічі лідерів G7 візьме участь президент США Джо Байден.

Раніше стало відомо, що Зеленський візьме участь у саміті G-7. Зазначалося, що ключовими темами переговорів стануть нарощування оборонної підтримки України, прискорення постачання F-16 і посилення ППО.

Також ЗМІ повідомляли, що Володимир Зеленський та президент США Джо Байден можуть підписати угоду про гарантії безпеки на саміті G7 в Італії, який відбудеться 13-15 червня.

 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button