Україна

На Житомирщині зафіксували локальний смерч

На території Новоград-Волинського району зафіксовано локальний смерч, від якого постраждало 20 гектар лісу. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства у Facebook, пише 1NEWS, посилаючись на 112ua.

“Локальний смерч зафіксували на території Новоград-Волинського району. Від нього постраждали насадження державного підприємства “Новоград-Волинське дослідне лісомисливське господарство”. В Ярунському лісництві сильний вітер частково пошкодив квартал насаджень осики стиглого віку”, – йдеться в повідомленні.

Директор підприємства Степан Нусбаум розповів, що при обстеженні зафіксовані пошкодження різного ступеня.

“Оскільки обстеження ще тривають, то на даний момент можна говорити про орієнтовні площі пошкоджених насаджень – близько 20 гектарів”, – зазначають у господарстві.

Відзначається, що після детальних обстежень території лісництва буде зрозуміло, що потрібно для насаджень, – суцільне освоєння і створення лісових культур або тільки вибіркове прибирання постраждалих дерев.

Нагадаємо, раніше в Житомирській області правоохоронці затримали директора дослідної станції одного з інститутів Національної академії аграрних наук України за систематичне вимагання хабарів за продаж селекційних овочів.

Back to top button