Україна

На Житомирщині викрито банду рекетирів на чолі з кримінальним авторитетом


На Житомирщині викрито банду рекетирів на чолі з кримінальним авторитетом

Під час 28 обшуків поліцейські вилучили майже 6 мільйонів гривень у національній та іноземній валютах. Організатору і вісьмом учасникам банди оголошено підозру.

Житомирські поліцейські викрили групу рекетирів на чолі з кримінальним авторитетом. Про це сьогодні, 4 січня, повідомила пресслужба Нацполіції України.

“Учасники угруповання вимагали надумані борги з жителів міста Коростень. Окрім того, надавали послуги з “врегулювання” фінансових конфліктів. В одних вимагали 500 доларів, в інших ця сума могла сягати й 5000. Якщо потерпілі не погоджувалися на умови фігурантів, то вони силою відбирали їхнє майно”, – зазначають у пресслужбі.

Повідомляється, що правоохоронці зібрали докази причетності фігурантів вже до восьми епізодів злочинної діяльності.

“Зокрема, в одного з потерпілих вони відібрали обладнання на понад 300 000 гривень, ще у кількох громадян – мисливську гладкоствольну рушницю, бензопилу та мобільний телефон”, – йдеться в повідомленні.

Під час 28 обшуків поліцейські вилучили майже 6 мільйонів гривень у національній та іноземній валютах.

Організатору і вісьмом учасникам банди оголошено підозру.

Раніше повідомлялося, що Служба безпеки затримала депутата міської ради Коростишева на Житомирщині, що входив до складу злочинної організації в регіоні. Він разом з бандою викрадав людей та “вибивав” із них гроші. 

Перед тим Служба безпеки нейтралізувала у Вінниці кримінальне угруповання, яке тероризувало жителів міста та намагалось “підім’яти” під себе аграрний бізнес у регіоні.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button