Україна

На Житомирщині викрили оригінальну схему виїзду ухильників із країни


На Житомирщині викрили оригінальну схему виїзду ухильників із країни

Чоловіки одружувалися з матерями-одиначками і за $3 тис. оформляли батьківство на їхніх дітей.

На Житомирщині викрили схему незаконного переправлення за кордон чоловіків призовного віку, які фіктивно одружилися з матерями-одиначками. Про це розповів начальник відділу міграційної поліції ГУНП у Житомирській області Максим Заярний, пише Укрінформ.

“Нашим відділом було викрито злочинну схему діяльності мешканців міста Бердичева та Вінницької області, які налагодили схему оформлення батьківства над трьома та більше дітьми, за що брали певну плату”, – поінформував Заярний.

За його словами, 6 січня правоохоронці та прикордонники провели операцію із затримання двох осіб. Це мешканка Бердичева, яка організувала схему, підшукуючи матерів-одиначок, та мешканець Вінниці, який знаходив так званих “батьків”.

Організатори схеми підшукували одиноких матерів, які мали низький рівень доходу. Їм пропонували $500, а за оформлення фіктивного батьківства чоловіки платили від $3 тис.

Зокрема, фігуранти допомогли оформити батьківство на двох дітей мешканцю міста Переяслава Київської області, який мав одну свою дитину. Він уклав фіктивний шлюб і оформив батьківство, але перетнути кордон не встиг – його теж затримали.

Заярний додав, що зараз є інформація про п’ять-шість випадків у рамках цієї схеми. Нею користувалися чоловіки віком 20-35 років.

Нагадаємо, раніше на Буковині викрили групу осіб, яка розробила схему нелегального перетину кордону із Молдовою для чоловіків мобілізаційного віку.

Раніше на Одещині на контрольному посту виявили 26-річного чоловіка, який у жіночому одязі планував потрапити до Молдови. А прикордонники Чернівецького загону викрили громадянина України, який намагався перетнути кордон із Молдовою, сховавшись у бебі-боксі.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button