Україна

На Житомирщині офіцер ЗСУ передавав секретні відомості Росії

На Житомирщині офіцер ЗСУ передавав секретні відомості Росії

Фото: Спецпрокуратура в военной и оборонной сфере Центрального региона

Зраднику загрожує 15 років ув’язнення або довічного позбавлення волі

Старший лейтенант ЗСУ підтримував ідеї проросійської спрямованості, зазначили у військовій прокуратурі.

 

Правоохоронці затримали у Житомирській області військовослужбовця за підозрою у державній зраді на користь Росії. Про це повідомляє Спецпрокуратура у військовій та оборонній сфері Центрального регіону у четвер, 21 квітня.

 

Встановлено, що старший лейтенант ЗСУ “підтримував ідеї проросійської спрямованості”. Він передавав представникам РФ відомості, що становлять державну таємницю, у тому числі інформацію про бойові літаки, наслідки ракетного обстрілу військового аеродрому, пошкодження військової техніки, а також проведення її ремонту.

 

Затриманому повідомили про підозру за статтею про державну зраду (ч.2 ст.111 КК України). До суду подано клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою. Зраднику загрожує 15 років ув’язнення або довічного позбавлення волі з конфіскацією майна.

 

 

Нагадаємо, станом на 15 квітня ДБР відкрило 154 кримінальні справи за статтею про держзраду і 81 провадження – за підозрою в колабораційній діяльності. Найбільше справ щодо зрадників розслідує територіальне управління ГБР Краматорська.

 

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button