Україна

На Житомирщині через аварію в річку потрапило 7 тисяч кубометрів стічних вод

У річку Тетерів на Житомирщині через аварію на колекторі насосної станції потрапило 7 тисяч кубометрів неочищених стічних вод. Про це повідомляє Житомирська міська рада в Facebook, пише 1NEWS, посилаючись на 112ua.

“Через аварію на колекторі ДКНС сьогодні скликали позачергове засідання комісії з ТБ і НС. 7 тисяч кубічних метрів неочищених стоків потрапили в Тетерів в результаті аварії на колекторі головної каналізаційної насосної станції”, – йдеться в повідомленні.

У рішенні комісії зазначається, що відтепер проводитиметься щогодинний аналіз води в річці. У разі зниження показників рівня кисню у водосховищі” Відсічне ” знизять рівень скидання води до 3,05 метра.

За фактом виникнення аварії на напірному каналізаційному колекторі ДКНС розпочато службове розслідування. Також наголошується, що поки воду з машинного залу відкачали, тривають роботи по заміні двигунів насосної станції.

Нагадаємо, 20 липня у Рівному на ПрАТ “Рівнеазот” стався вибух. Помаранчева хмара накрила місто. В результаті вибуху ніхто не постраждав. Після аварії в більшості відібраних проб грунту зафіксовано перевищення показників нітратів та азоту амонійного порівняно з фоновими концентраціями.

Back to top button