Україна

На заводі Коломойського у Запоріжжі працює майнінгова ферма

На Запорізькому заводі феросплавів, який відносять до сфери впливу Ігоря Коломойського, облаштували криптоферму, інформує 1news з посиланням на depo.ua.

У 2021 році на Запорізький завод феросплавів завезли із Грузії та Китаю обладнання для майнінгу криптовалюти. Загальна вартість придбаного обладнання та допоміжних конструкцій становила майже 750 мільйонів гривень.

Перед тим, як на завод почали завозити обладнання, у грудні 2020 року “Юнайтед Енерджі”, який також пов’язують з Коломойським, придбав у “Енергоатому” великий обсяг електроенергії за дешевою ціною, йдеться у розслідуванні програми “Схеми”.

Придбану електроенергію протягом пів року (з січня по червень 2021-го) компанія “Юнайтед Енерджі” постачала на низку підприємств з орбіти Коломойського. Серед них – Запорізький завод феросплавів.

За підрахунками, якщо запустити усе закуплене обладнання для майнінгу, на заводі могли видобувати близько 80 біткоїнів на місяць, що становить понад 4 мільйони доларів (станом на 8 грудня).

Керівник Запорізького заводу феросплавів Павло Кравченко фактично підтвердив, що там облаштували майнінгову ферму. “Щоб мати можливість заробляти гроші. Мати прибуток тоді, коли в мене немає реалізації основної нашої продукції. Це як запасний варіант, тому що той період, що ми пережили, коли то один цех не працює, то інший, то ми можемо продати, то ми не можемо продати… Ми якось криптоферму встановили, але ми ще не маємо можливості її запустити, тому що обладнання треба підготувати, щоб воно працювало”, – розповів Кравченко.

 

 

 

 

 

Back to top button