Україна

На Запоріжжі готуються до можливої аварії на ЗАЕС


На Запоріжжі готуються до можливої аварії на ЗАЕС

Розроблено кілька планів евакуації населення, розрахованих на тимчасово окуповані та підконтрольні Україні території, повідомляють в ОВА.

 

Запорізька обласна військово-цивільна адміністрація опрацювала різні сценарії евакуації населення у разі аварії на Запорізькій АЕС. Про це повідомляє прес-служба ОВА.
 
Зазначається, що у разі аварії на Запорізькій АЕС буде включено систему оповіщення цивільного населення про надзвичайну ситуацію, яка повідомить мирних жителів про подальший порядок дій.
 
“Застосовують усі можливі системи оповіщення, у надзвичайних ситуаціях своєчасне та системне інформування має ключовий сенс. Ми повинні подбати про населення як на підконтрольній, так і на окупованій території, нікого не можемо залишати наодинці з бідою. Розроблено кілька планів, розрахованих на тимчасово окуповані та підконтрольні території. Це дозволяє розрахувати всі можливості та перепони для евакуації цивільних”, – інформує прес-служба.
 
Нагадаємо, 25 серпня Запорізька АЕС вперше в історії була повністю відключена від мережі. Лінії зв’язку з українською системою були пошкоджені внаслідок безперервного обстрілу з боку ЗС РФ.
 
 
 
Новини від 1News у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button