Україна

На Закарпатті затримано кліриків, які пропагували “повернення в СРСР”


На Закарпатті затримано кліриків, які пропагували повернення в СРСР

Затриманим повідомлено про підозру в поширенні комуністичної символіки і пропаганді комуністичного тоталітарного режиму.

Служба безпеки зібрала докази антиукраїнської діяльності настоятеля храму і священника чоловічого монастиря Хустської єпархії УПЦ (МП) на Закарпатті. Про це у вівторок, 27 лютого, повідомила пресслужба СБУ.

Повідомляється, що обидва клірики були ідеологічними прихильниками комуністичного режиму і поширювали пропаганду колишнього СРСР, зокрема заборонену комуністичну символіку й радянські гасла.

“Задокументовано факти оприлюднення ними ворожого контенту на власних сторінках у соціальних мережах. Ініційовані СБУ експертизи підтвердили факти злочинної діяльності кліриків”, – йдеться в повідомленні.

Затриманим повідомлено про підозру в поширенні комуністичної символіки і пропаганді комуністичного тоталітарного режиму, вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу.

Прихильникам СРСР загрожує до п’яти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

 

Нагадаємо, колишній настоятель одного із соборів Херсонської єпархії УПЦ МП Олексій підозрюється у державній зраді.

Крім того, клірика УПЦ МП засудили до 15 років тюрми за держзраду. Він видавав російській ФСБ інформацію про оборону Сумської області.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button