Україна

На Закарпатті та на Одещині затримали ухилянтів та їх переправників


На Закарпатті та на Одещині затримали ухилянтів та їх переправників

Слідчі дії щодо встановлення всіх обставин правопорушення і притягнення до відповідальності усіх фігурантів тривають.

На Закарпатті викрили угруповання, яке займалось переправленням військовозобов’язаних чоловіків за кордон. Про це повідомляє ДПСУ.

Зазначається, що житель Івано-Франківщини разом з трьома своїми спільниками налагодили схему, за якою підшукували по всій країні осіб призовного віку, що мали намір незаконно покинути територію України. Далі за грошову винагороду здійснювали переправлення осіб у Румунію.

Усіх чотирьох затримали момент отримання коштів у розмірі 5500 доларів США від двох жителів Івано-Франківська та одного жителя Харківщини. Зловмисники планували переправити своїх клієнтів річкою Тиса та отримати від них ще 3000 доларів США у випадку їх потрапляння на територію Румунії.

Організатора злочинної схеми вже затримали. Йому оголошено підозру про незаконне переправлення осіб через державний кордон.

Слідчі дії щодо встановлення всіх обставин правопорушення і притягнення до відповідальності усіх його фігурантів тривають. Їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дев’яти років.

 

 

Також повідомляється, що прикордонники Білгород-Дністровського загону запобігли п’ятьом спробам незаконного перетинання державного кордону.

У першому випадку, неподалік населеного пункту Калачівка, охоронці кордону затримали жителя Одещини. Помітивши прикордонний наряд, чоловік проігнорував законні вимоги зупинитись та вдався до втечі. Але попереджувальні постріли та протитранспортний рів, в якому він перечепився, зупинили порушника. 

В іншому випадку, отримавши завчасно оперативну інформацію, на околиці населеного пункту Градениці, прикордонники зупинили жителя Київщини. Під час перевірки документів чоловік не зміг пояснити мету свого прибуття до прикордонного населеного пункту. Зрозумівши, що його наміри викрито, все ж зізнався, що хотів потрапити за кордон.

Ще у трьох випадках чоловіків, які намагалися незаконно перетнути кордон, затримали поблизу пункту пропуску Паланка-Маяки-Удобне.

Усіх затриманих порушників притягнули до адміністративної відповідальності.

 

 

Нагадаємо, ДПСУ затримала ухилянтів, які в причепі вантажівки їхали до Молдови.

Також повідомлялося, що в Одеській області перехопили велику групу ухилянтів.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button