Україна

На Закарпатті поліція заблокувала масштабний канал переправлення ухилянтів


На Закарпатті поліція заблокувала масштабний канал переправлення ухилянтів

Зловмисники транспортували групи чоловіків на мікроавтобусах до лінії кордону за 7-12 тисяч доларів. Нині їм загрожує до дев’яти років увʼязнення з конфіскацією майна.

Правоохоронці на Закарпатті ліквідували масштабний канал незаконного переправлення військовозобов’язаних через державний кордон України. Про це інформує пресслужба Нацполіції у вівторок, 9 липня.

Як з’ясувалося, організували злочинну схему двоє закарпатців та долучили до виконання ще одного спільника. Маршрут втечі проклали в межах Берегівського району. 

Зловмисники транспортували групи чоловіків на мікроавтобусах до лінії кордону. Фігурантам платили від 7 до 12 тисяч доларів.

Послугами зловмисників скористалися близько 50 осіб.

 

 

Підозрюваних, 33-річного та 49-річного організаторів, впіймали за 200 метрів від кордону з Угорщиною. Тоді як 26-річного водія затримали днями раніше під час спроби переправити 17 військовозобов’язаних чоловіків. 

Зловмисникам загрожує до дев’яти років увʼязнення з конфіскацією майна. Вони перебувають під вартою.

Слідство у справі триває.

Нагадаємо, ДБР повідомило про підозру військовослужбовцю та директору благодійного фонду, які переправляли за кордон військовозобов’язаних чоловіків під виглядом волонтерів за гроші.

Раніше на кордоні з Угорщиною прикордонники виявили молодика, який вдавав із себе багатодітного батька.

Також на Закарпатті чоловік “купив” третю дитину, аби виїхати за кордон. А на кордоні зі Словаччиною затримали киянина, який прикидався нігерійцем.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button