Україна

На Закарпатті перезволоження викликало зсуви ґрунту


На Закарпатті перезволоження викликало зсуви ґрунту

Коштів для утримання доріг цього року з державного бюджету не виділяли взагалі, але ліквідація наслідків зсуву потребує нагального фінансування, повідомили в Закарпатській ОВА.

Через перезволоження ґрунтів на Закарпатті відбуваються зсуви, один із них зафіксували у Карпатському біосферному заповіднику неподалік гори Стіг та курорту Драгобрат. Про це в п’ятницю, 29 березня, повідомила пресслужба Закарпатської ОДА.

“Масиви землі, каміння перекрили лісову дорогу. Силами та засобами філій ДП Ліси України, заповідника та територіальної громади проводиться розчистка, щоб відкрити проїзд у цьому напрямку”, – розповів перший заступник голови ОВА Мирослав Білецький.

Повідомляється, що постраждала також дорога державного значення Н-09 Мукачево – Рахів – Богородчани – Івано-Франківськ – Рогатин – Бібрка – Львів, а в с. Лазещина Рахівського району через підмив підпірної стінки зруйнувалася частина дорожнього полотна.

Білецький додав, що коштів для утримання доріг цього року з державного бюджету не виділяли взагалі, але ліквідація наслідків зсуву потребує нагального фінансування.

“Адже якщо ми не зуміємо відновити автошлях зараз, село може залишитися відрізаним від інших населених пунктів”, – зауважив перший заступник голови ОДА.

Нагадаємо, у Грузії через загрозу зсуву ґрунту евакуювали 35 родин.

Раніше повідомлялося, що у Китаї внаслідок масштабного зсуву ґрунту 47 людей опинились під завалами.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button