Україна

На Закарпатті двох попів УПЦ МП будуть судити за пропаганду комунізму


На Закарпатті двох попів УПЦ МП будуть судити за пропаганду комунізму

Настоятель храму та священник чоловічого монастиря публічно розповсюджували через інтернет заборонену комуністичну символіку та радянські гасла, повідомили в спецслужбі.

В Закарпатській області передано до суду справу відносно двох кліриків УПЦ МП, яких викрили на пропаганді комунізму. Про це повідомляє пресслужба СБУ в Закарпатській області у п’ятницю, 15 березня.

“У ході слідства встановлено, що настоятель храму та священник чоловічого монастиря Хустської єпархії УПЦ МП на Закарпатті публічно розповсюджували через інтернет заборонену комуністичну символіку та радянські гасла. Будучи ідеологічними прихильниками комуністичного режиму, вони поширювали пропаганду колишнього СРСР”, – говориться в повідомленні. 

Обох було затримано 27 лютого поточного року. Наразі їх звинувачено за статтею про поширення комуністичної символіки та пропаганду комуністичного тоталітарного режиму (ч.1 ст.436-1 Кримінального кодексу України). Їм загрожує до 5 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадаємо, напередодні в СБУ повідомили про викриття агентурної мережі ФСБ Росії, яка діяла в Україні під прикриттям УПЦ МП.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button