Україна

На ЗАЕС зафіксували зниження рівня води у ставку-охолоджувачі – Енергоатом


На ЗАЕС зафіксували зниження рівня води у ставку-охолоджувачі - Енергоатом

Рівень води в “гарячому” каналі Запорізької ТЕС, звідки за необхідності підживлюється ставок ЗАЕС, – 17,14 м. У “холодному” каналі рівень води сягає відмітки 10,80 м

У НАЕК Енергоатом повідомили, що у ставку-охолоджувачі Запорізької атомної електростанції фіксується незначне зниження рівня води.

“Попри підрив російськими окупантами греблі Каховської ГЕС, ситуація залишається стабільною та контрольованою. Станом на 08:00 18 серпня фіксується незначне зниження рівня води у ставку-охолоджувачі. Наразі він становить 16,16 м”, – сказано у повідомленні.

За даними Енергоатома, рівень води в “гарячому” каналі Запорізької ТЕС, звідки за необхідності підживлюється ставок ЗАЕС, – 17,14 м. У “холодному” каналі рівень води сягає відмітки 10,80 м.

Повідомляється, що впродовж останнього часу рівень води в обох каналах майже не падає, а показники вже не залежать від Каховського водосховища.

Нагадаємо, у результаті виведення 4-го енергоблоку тимчасово окупованої Запорізької АЕС у стан “гарячий зупин” стався інцидент із витоком води з першого контуру реактора до другого, радіологічного викиду в довкілля не було.

Дані про плани підриву ЗАЕС – російська ІПСО

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button