Україна

На виставці Expo-2020 у Дубаї стартував Національний день України

У рамках всесвітньої виставки Expo 2020 стартував Національний день України. Наша країна проводить своє святкування однією з перших, інформує 1NEWS.

Знаковим є проведення Національного Дня України в рамках Expo 2020 в Дубаї в перші дні роботи виставки. Для України як сьогоднішня подія, так і сам факт участі у виставці, без перебільшення, є визначальними. Україна вперше, збудувавши власний павільйон, бере участь у всесвітній виставці Expo. Впевнена, що участь України у найбільшій виставковій події в світі сприятиме пошуку нових форм співпраці, зміцненню партнерських відносин з підприємницькими колами ОАЕ, а також інших країн-учасниць», – сказала голова офіційної делегації України, заступник міністра економіки України Ірина Новікова.

Вона вказала на те, що наша країна відзначила 30-ту річницю незалежності, й за ці роки відбулося безліч змін, які вплинули на життя як звичайних українців, так і бізнесу.

«За останні 30 років відбулась остаточна світоглядна зміна та утвердився проєвропейський курс розвитку нашої країни. Ми подолали безліч викликів та продовжуємо це робити щодня, відстоюючи територіальну цілісність та прогресивний напрямок руху України. Відбувається поступове реформування усіх галузей економіки, державних інституцій, підходів до взаємодії держави з бізнесом та населенням, проводяться докорінні реформи найважливіших для країни сфер та галузей», – сказала Новікова.

У своїй промові вона також зазначила, що Україна тримає курс на боротьбу з корупцією, розбудову сучасних інституцій та покращення бізнес-клімату для створення привабливих умов для роботи бізнесу та залучення інвестицій в Україну.

Вона наголосила на загальній ідеї павільйону України, який сповнений інноваційними ідеями і є майданчиком для демонстрації можливостей смарт-підходу у житті: зменшення шкоди для природи, раціональне використання ресурсів та територій, створення стійких і простих продуктів.

«В Україні активно реалізується концепція «розумного міста». Її мета – підвищення рівня комфорту і якості життя в містах за рахунок «оцифрування» процесів та раціонального використання ресурсів», – сказала посадовиця.

Міністр толерантності та співіснування ОАЕ та генеральний комісар Expo 2020 шейх Нахаяна бін Мабарака Аль Нахаяна висловив готовність ОАЕ до розвитку відносин з Україною. За його словами, у Еміратів склалися особливі відносини з Україною завдяки великому потенціалу обох країн і активній роботі над його реалізацією.

В офіційній церемонії з нагоди Національного дня України в рамках Всесвітньої виставки Expo 2020 взяла участь міністр з питань змін клімату та навколишнього середовища ОАЕ Мар’ям Аль-Мхейрі, яка є головою еміратської частини Українсько-еміратської координаційної ради.

На виставці Expo 2020 в Дубаї представлені павільйони 192 країн світу. Вперше в історії всесвітніх виставок кожна країна має власний павільйон, також окремі павільйони зведено для міжнародних організацій та партнерів виставки. Виставка проходить у Dubai Exhibition Centre й триватиме до кінця березня наступного року. Expo 2020 мала відбуватися з кінця жовтня минулого до початку квітня поточного року, але через пандемію дати проведення було змінено.

Площа виставки становить 438 га. Бюджет, виділений на проведення, – 7 млрд доларів США. Заявлена мета проведення виставки – створення єдиної мережі співпраці між країнами, організаціями і новаторами для спільного вирішення глобальних проблем. За задумом організаторів, Expo 2020 в Дубаї стане рушійною силою для втілення глобальних інновацій, що надихають на створення креативних рішень, реалізація яких можлива в різних масштабах.

 

 

 

Back to top button