Україна

На випадок військового вторгнення Росії у Києві готові майже п’ять тисяч бомбосховищ

З 2014 року, з початку бойових дій на сході України, у Києві провадиться відновлення захисних споруд цивільного захисту, повідомляє 1news з посиланням на lenta.ua.

«У Києві на випадок виникнення надзвичайних ситуацій техногенного, природного характеру, соціальних потрясінь та воєнних дій створено фонд захисних споруд цивільного захисту. Інформація про них розміщена на офіційних сайтах районних у Києві державних адміністрацій. На сьогоднішній день у Києві сплановано використання 4913 укриттів, з них: 3741 – цокольних та підвальних приміщень, 355 – підземних автопаркінгів, 256 – підземних переходів, 47 – підземних приміщень метрополітену», – заявив директор департаменту муніципальної безпеки.

У разі виникнення надзвичайної ситуації сповіщення та інформування населення про подальші дії здійснює територіальна автоматизована система централізованого оповіщення. До неї належать місцеві мережі зв’язку, у тому числі радіомовлення та телебачення, комп’ютерні автоматизовані системи оповіщення по телефонній мережі та оснащені гучномовцями автомобілі.

 

 

 

Back to top button