Україна

На вихідних в Україну прийде майже 40-градусна спека


На вихідних в Україну прийде майже 40-градусна спека

Опади у вигляді короткочасних дощів пройдуть лише на заході країни, на решті території буде ясно.


Погода на вихідних практично в усіх регіонах України буде дуже спекотною, місцями рекордно. Дощі очікуються лише у західних областях. Про це повідомляє Sinoptik.ua.
 
У суботу, 5 серпня, в центральних, північних, східних регіонах України та на Закарпатті температура вдень сягатиме +33…+35°, а на мешканців південних областей очікують екстремальні +35…+37°. На заході температурні показники будуть трохи нижчими – до +31°.
 
Дощі з грозами пройдуть на Закарпатті, у Львівській, Тернопільській, Івано-Франківській, Хмельницькій, Волинській та Рівненській областях. На решті території – без опадів.
 
В неділю, 6 серпня, сильні дощі “зіб’ють” температуру в західних областях України – там очікується комфортна температура +23…+26°. На Волині, в Одеській та Хмельницькій областях – +31…+33°. В решті регіонів України пануватиме спека, місцями до +35…+37°.
 
Опади у вигляді короткочасних дощів пройдуть лише на заході країни, включаючи Рівненську, Хмельницьку та Вінницьку області, на решті території буде ясно.
 
Нагадаємо, сьогодні у чотирьох областях України оголосили надзвичайний рівень небезпеки. Загроза виникнення займань існує у Тернопільській, Хмельницькій, Житомирській та Донецькій областях, згодом вона пошириться ще на низку регіонів.

Раніше повідомлялося, що липень став найспекотнішим місяцем за всю історію спостережень. Вчені вважають, що він може бути найтеплішим за останні 120 000 років на планеті.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button