Україна

На Волині затримано контрабандистів, які дронами перевозили цигарки


На Волині затримано контрабандистів, які дронами перевозили цигарки

Поліція виявила місце запуску БПЛА, пульт для запуску апарата, акумулятори, два квадрокоптери з парашутами і 72 блоки цигарок.

На Волині викрили групу контрабандистів, які переміщували цигарки через кордон дроном. Про це у вівторок, 20 лютого, повідомила пресслужба Нацполіції України.

Повідомляється, що житель регіону організував злочинну групу й залучив спільників з різними функціональними обов’язками.

“Одні фігуранти збирали та обслуговували безпілотники, інші підбирали безпечні місця для їхнього запуску та забезпечували доставку блоків цигарок. Вартість одного БПЛА сягає 6000 доларів. За один виліт безпілотник мав перенести 25 блоків контрафактних цигарок за кордон, скинути їх та повернутись назад. Один “рейс” тривав приблизно 45 хвилин”, – йдеться в повідомленні.

Поліція виявила місце запуску БПЛА, пульт для запуску апарата, акумулятори, два квадрокоптери з парашутами і 72 блоки цигарок, а загалом під час цього кримінального провадження вилучено майже 2 000 пачок цигарок і сім безпілотників.

Вирішується питання про накладення арешту на вилучене майно.

Нагадаємо, 9 лютого повідомлялося, що на Буковині ДБР викрило контрабанду цигарок, які перевозили до Європи у цистернах з-під пального. Працівники ДБР за сприяння керівництва Держмитслужби викрили та зупинили нелегальну схему контрабанди цигарок з України до Румунії, яка діяла з липня 2023 року.Це була друга з початку місяця вантажівка, а 16 лютого на кордоні зупинили третю за місяць вантажівку з контрабандними цигарками.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button