Україна

На Вінниччині викрито масштабне виробництво фальсифікованого алкоголю


На Вінниччині викрито масштабне виробництво фальсифікованого алкоголю

Готову продукцію зловмисники збували під виглядом відомих вітчизняних та іноземних брендів гуртовими та роздрібними партіями.

На Вінниччині поліцейські вилучили понад 20 тонн фальсифікованої підакцизної продукції. Про це повідомила пресслужба Нацполіції.

Повідомляється, що підпільні цехи діяли в Могилеві-Подільському.

“Частину з них використовували як підпільні цехи з виробництва алкогольної продукції, решту – як склади для зберігання. Усі приміщення перебували під цілодобовою охороною й були облаштовані камерами відеонагляду. З метою унеможливлення їх викриття фігуранти використовували рації замість телефонів та засоби для глушіння сигналу, також постійно змінювали сім-картки”, – йдеться в повідомленні.

Готову продукцію зловмисники збували під виглядом відомих вітчизняних та іноземних брендів гуртовими та роздрібними партіями.

“Доставлення роздрібним покупцям здійснювалася через поштові відділення, а оптовики або самостійно забирали продукцію, або ж фігуранти доставляли її своїми вантажівками до замовників. Окрім того, відкрили декілька інтернет-магазинів, де пропонували до продажу різноманітний фальсифікований алкоголь”, – уточнюється в повідомленні пресслужби.

Проведено 70 обшуків, під час яких вилучено понад 20 тонн фальсифікату, тару для пакування, майже 330 тис. грн у різній валюті, рації, засоби для глушіння сигналу, легкові та вантажні автомобілі, чорнові записи тощо. Загальна вартість вилученого сягає 5 млн грн.

Вирішується питання про обрання запобіжних заходів затриманих, триває збір доказової бази для притягнення до відповідальності інших учасників угруповання.

Раніше повідомлялося, що на Київщині і Чернігівщині вилучено 38 тис. л фальсифікованого алкоголю. Контрафактну продукцію розливали під виглядом різних брендів, використовуючи сфальшовані марки акцизного податку.

На Київщині зупинено незаконний продаж спиртного

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button