Україна

На Вінниччині прогнозують нову хвилю гепатиту А


На Вінниччині прогнозують нову хвилю гепатиту А

Наразі на стаціонарному лікуванні перебувають 34 пацієнти, з яких дев’ятеро – це діти. За останню добу в області зафіксовано чотири нових випадки гепатиту А.

На Вінниччині ситуація із захворюваністю на гепатит А залишається стабільною, однак можлива друга хвиля. Про це повідомив Департамент охорони здоров’я та реабілітації Вінницької ОВА.

Станом на 21 листопада в області зареєстровано 350 повідомлень про хворих.

Зазначається, що останні два тижні в області спостерігається плато щодо захворюваності на гепатит А. Разом з тим, за прогнозами епідеміологів та лікарів, може бути ще одна хвиля захворюваності.

За останню добу в області зафіксовано чотири нових випадки захворювання на гепатит А. Наразі на стаціонарному лікуванні перебувають 34 пацієнти, з яких дев’ятеро – це діти.

Також повідомляється про одного важкого пацієнта. Це 50-річний чоловік, який уже місяць перебуває у лікарні. Він має багато супутніх патологій. Крім того, під спостереженням сімейних лікарів перебувають 516 контактних осіб в домашніх вогнищах захворювання.

Нагадаємо, на Вінниччині оголосили режим надзвичайного стану обласного рівня через  захворюваність на гепатит А.

Крім того, випадки захворювання гепатитом А виявили на Закарпатті та в Дніпропетровській області, а також у Луцькій громаді Волинської області.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button