Україна

На Вінниччині після щеплення помер 47-річний чоловік

У Вінницькій області, 2 липня, незабаром після уколу антикоронавірусної вакцини помер 47-річний чоловік. Про це повідомляє прес-служба Мінохорони здоров’я, пише 1NEWS, посилаючись на 112ua.

Чоловік отримав щеплення проти Covid-19 о 13:45. Впродовж години після вакцинації несприятливої події зафіксовано не було. О 17:00 у пацієнта з’явилися скарги на нудоту, він знепритомнів. Громадянину викликали швидку, яка провела реанімаційні заходи.

На жаль, о 18:02 медики констатували смерть чоловіка.

За інформацією Департаменту охорони здоров’я Вінницької області, померлий був щеплений вакциною Comirnaty/Pfizer-BioNTech. У 5 інших людей, які вакцинувалися з одного флакона з ним – стан задовільний.

Випадок смерті зареєстрований як несприятлива подія після імунізації, оскільки смерть сталася протягом 30 днів після вакцинації проти коронавірусуЦей інцидент зараз розглядає регіональна група оперативного реагування на несприятливі події після імунізації/туберкулінодіагностики Департаменту охорони здоров’я Вінницької області.

Державний експертний центр МОЗ і надалі розслідуватиме такі випадки відповідно до українського законодавства та міжнародних норм організації фармаконагляду за несприятливими подіями після імунізації.

Нагадаємо, 26 березеньа корреспондент 112ua.tv повідомляла, що лікар-інфекціоніст Чернівецької обласної лікарні Ольга Кобевко захворіла на коронавірус на 26-й день після вакцинації.

Крім того, 24 березня, у Чернівцях помер чоловік, якого раніше вакцинували від коронавірусу. За попередніми даними, причиною смерті став гострий мозковий інсульт.

Back to top button