Україна

На війні загинув льотчик – Герой України із Прикарпаття


На війні загинув льотчик – Герой України із Прикарпаття

Під час бойових дій з російськими окупантами 26 липня загинув 28-річний військовий льотчик, Герой України Олександр Кукурба з Івано-Франківської області.

 
У Нижньовербізькій громаді 27–28 липня оголосили днями жалоби. Про це повідомили на Facebook-сторінці Нижньовербізької сільської ради.
 
“З сумом можемо офіційно повідомити, що 26 липня 2022 року, захищаючи небо України, загинув Олександр Васильович Кукурба, 1994 року народження, уродженець села Верхній Вербіж Нижньовербізької територіальної громади Івано-Франківської області, – український військовослужбовець, майор, начальник розвідки штабу 29-ї тактичної авіації Збройних сил України, Герой України”, – йдеться у повідомленні.
 
У Нижньовербізькій громаді 27–28 липня оголосили днями жалоби.
 
Олександр Кукурба має звання Героя України із врученням ордена Золота Зірка (14 квітня 2022 року) – за особисту мужність і героїзм, виявлені під час захисту державного суверенітету і територіальної цілісності України.
 
Раніше, 22 березня, його нагородили орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня, а 6 липня – орденом Богдана Хмельницького ІІ ступеня – за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені під час захисту державного суверенітету і територіальної цілісності України, за вірність військовій присязі.
 
Нагадаємо, на війні з російськими загарбниками загинув журналіст видання InfoCar Микола Рачок. Він на початку повномасштабної війни вирушив захищати країну.
 
Новини від 1News у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button