Україна

На відео потрапили окопи солдатів РФ у зоні відчуження

На відео потрапили окопи солдатів РФ у зоні відчуження

Військові РФ рили окопи у чорнобильському Рудому лісі

Російські військові будували укріплення в Рудому лісі – одному з найнебезпечніших місць біля Чорнобильської АЕС.

Генеральний штаб опублікував кадри аеророзвідки, що підтверджують, що російські війська справді рили окопи та капоніри у Чорнобильській зоні.

Дрон зафіксував цілу мережу укріплень на одній із ділянок лісу біля ЧАЕС.

“Вони не просто накопали бліндажі прямо на західному сліді радіаційного забруднення. І не просто тримали оборону, а жили там!” – заявив член Громадської ради при Державному агентстві України з управління зоною відчуження Ярослав Ємельяненко.

Як зазначив в ефірі телемарафону в. о. міністра захисту навколишнього середовища та природних ресурсів Руслан Стрілець, солдати РФ отримали значну дозу опромінення.

“Фахівці кажуть, що за дві доби перебування в Рудому лісі людина отримує опромінення, яке можна порівняти з річною дозою опромінення. Тобто фактично всі ті, хто там перебували, – вони смертники, вони – люди, які не мають шансів на подальше життя”, – заявив Стрілець.

Нагадаємо, 31 березня російські війська залишили захоплену Чорнобильську АЕС. Як повідомив радник міністра внутрішніх справ Вадим Денисенко, однією з причин відходу стало опромінення частини російських військових.

Раніше з’явилася інформація, що солдати РФ копали окопи в Рудому лісі – найзабрудненішому місці зони відчуження.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/UA_1NEWS

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button