Україна

Уряд визначив пріоритетний вид освіти в Україні


Уряд визначив пріоритетний вид освіти в Україні

Реалізацію проєктів освіти в країні обговорили на нараді з МОН, Мінекономіки, Мінцифри та Мінфіном.

Військова освіта є пріоритетною для України на найближчі роки. Про це написав прем’єр-міністр Денис Шмигаль у Telegram в четвер, 19 жовтня.

“Реалізацію проєктів освіти в Україні обговорили на нараді з МОН, Мінекономіки, Мінцифри та Мінфіном. Заслухав доповідь міністерства. Цього року в школи пішло ще 500 тис. дітей, які раніше навчалися онлайн. Маємо бути певні, що їм гарантовані безпека та всі необхідні умови для навчання. Для цього активно облаштовуються укриття й закуповуються автобуси. Кошти на це виділені”, – написав Шмигаль у телеграм-каналі.

За його словами, на нараді також було обговорено питання розширення можливостей для вступу абітурієнтів, зокрема, окрім держзамовлень, розглядають можливість запровадження грантів.

“Окрема увага – військова освіта. Це пріоритет на найближчі роки. Також бачимо зростання попиту на фахову й профтехосвіту. У майбутньому наша держава потребуватиме таких спеціалістів для відновлення, тому будемо максимально сприяти їх підготовці”, – резюмував очільник уряду.

Раніше у Міносвіти назвали найбільш популярні спеціальності серед абітурієнтів у поточному році, та на які спеціальності встановили найвищий пороговий бал.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button