Україна

На умовах концесії іноземні інвестори побудують в Україні десять автобанів

В Україні до 2030 року планують побудувати десять автомагістралей на умовах концесії із залученням приватних інвесторів, інформує 1NEWS з посиланням на ЦТС.

Про це повідомив міністр інфраструктури Володимир Омелян.

“Наше бачення – 10 автобанів, які з’єднають всю Україну. Вони будуть побудовані за концесійним принципом. Це проекти Київ – Біла Церква, Львів – Краковець, Go Highway, продовження Одеса – Рені до Греції та інші”, – заявив він.

Нагадаємо, що 30 травня Кабінет міністрів затвердив національну транспортну стратегію країни на період до 2030 року, яка визначає пріоритети розвитку галузі.

Планується, що реалізація стратегії сприятиме підвищенню ефективності внутрішніх вантажоперевезень, завдяки удосконаленню відповідної інфраструктури та об’єднання її з міжнародною та Транс’європейською транспортною мережею.

Передбачається, що реалізація стратегії сприятиме інтеграції України в ЄС. Стратегія також передбачає досягнення Україною статусу регіонального транспортного хабу.

Нагадаємо, перший в Україні платний автобан з’єднає Київ та Білу Церкву. Нещодавно, Верховна Рада прийняла закон, що дозволяє інвесторам не тільки ремонтувати вже існуючі дороги, а й будувати платні.

 

 

Back to top button