Україна

На Україну насувається рекордна спека


На Україну насувається рекордна спека

Максимальна температура вдень становитиме +35-38°С; у південних, східних, Полтавській, Дніпропетровській та Кіровоградській областях місцями надзвичайна спека – +40-41°С

Після дощів в Україну повертається сильна спека. Укргідрометцентр прогнозує на наступному тижні, 8-15 липня, підвищення температури повітря до +35-38°С, а подекуди й до +40-41°С.

Повідомляється, що максимальна температура вдень становитиме +35-38°С; у південних, східних, Полтавській, Дніпропетровській та Кіровоградській областях місцями надзвичайна спека – +40-41°С – це майже абсолютні максимуми, зафіксовані в Україні за всю історію спостережень.

Погодні умови можуть негативно впливати на самопочуття людей, призвести до ускладнення роботи комунальних служб, енергетичних підприємств, погіршення умов життєзабезпечення населення, попереджають в Укргідрометцентрі.

Загалом у серпні середня місячна температура повітря передбачається +20-26°С, в Карпатах – +16-18°С, що на 1.5-2.0° вище за норму.

Місячна кількість опадів очікується 37-93 мм, у Рівненській області й на Прикарпатті 95-113 мм, в Карпатах 131-170 мм, що в межах норми.

Раніше повідомлялося, що червень у Києві став одним із найвологіших за 130 років.

Поплавилися дорожні конуси. В Кувейті вище +50

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

sixteen − thirteen =

Back to top button