Україна

На Україну насувається потужний буревій

На Україну насувається потужний буревій

Україну накриють сильні пориви вітру

Негода вже обрушилася на Львівщину та Рівненщину, а на завтра штормове попередження оголошено по всій країні.

На захід України у суботу, 21 травня, рухається потужний ураган, який напередодні наробив лиха у Німеччині. Так, у Львові через негоду запроваджено жовтий рівень небезпеки. Про це у Telegram повідомила Львівська міська рада.

“Сьогодні цілий день проходитиме те, що зараз над територією Польщі. Всім бути дуже обережними, по можливості перепаркувати автоподалі від дерев і не ходити в парки!” – йдеться у повідомленні.

За даними синоптиків, у місті Львові буде гроза, пориви вітру, вдень шквали 17 – 22 м/с, град.

 

Зазначимо, що місцеві жителі у соцмережах уже повідомляють, що сильний вітер накрив деякі райони Львівської та Рівненської областей. Так, сьогодні значна негода зафіксована в селі Грушвіця, де ураган, що розбушувався, застав фермерів за роботами в полі. На опублікованому відео помітна сільгосптехніка, що опинилася в епіцентрі “піщаної бурі”, в тому числі і обприскувач.

 

Також на завтра, 22 травня, Укргідрометцентр оголосив по всій території України штормове попередження.

“22 травня в Україні пориви вітру 15-20 м/сек. І рівень небезпеки (жовтий)”, – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, у Києві та трьох областях України пронісся ураган. У столиці через вітер відключилися високовольтні лінії, які живлять 100 тисяч клієнтів в Оболонському, Подільському та Святошинському районах.

Також повідомлялося, що у Києві вітер зламав легендарну липу Петра Могили. Згідно з легендою, липа посаджена митрополитом Петром Могилою у 1635 році на честь часткового відновлення Десятинної церкви.


 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button