Україна

На цьому тижні ЗСУ отримають чергову партію допомоги від США

Міністерство оборони США цього тижня відправить в Україну стрілецьку зброю та боєприпаси. Про це заявив журналістам офіційний представник Пентагону Джон Кірбі, повідомляє 1news з посиланням на «Голос Америки».

За його словами, останню частину пакету систем безпеки вартістю $60 млн, призначеного для Збройних сил України, буде відправлено до Києва до кінця цього тижня. Йдеться про відправлення партії стрілецької зброї та боєприпасів.

У рамках цього пакету допомоги, про надання якого вперше стало відомо у серпні, Україні вже було передано інше озброєння, включаючи ракетну систему «Джавелін».

Кірбі сказав, що, як і у випадку з усіма пакетами допомоги у сфері безпеки, Україна може використати надане озброєння на свій розсуд, проте виключно з метою самооборони та для захисту суверенітету проти російської агресії.

«Ми очікуємо, що «Джавеліни» використовуватимуться… з метою самооборони. Ми не накладаємо жодних географічних обмежень на те, де саме вони можуть бути задіяні всередині України. Ми очікуємо, що (українці) користуватимуться ними відповідально і з метою самооборони», – наголосив Кірбі.

За словами представника Пентагону, наразі міністерство не оголошувало про надання будь-якої додаткової допомоги Україні у сфері безпеки.

 

 

 

 

Back to top button