Україна

На території Німеччини встановлено 161 українську дитину, викрадену Росією


На території Німеччини встановлено 161 українську дитину, викрадену Росією

Голова Національної поліції України і президент Федерального відомства кримінальної поліції Німеччини обговорили питання внесення до Шенгенської інформаційної системи даних щодо російських воєнних злочинців.

У співпраці з німецькими колегами українським правоохоронцям вдалося встановити на території ФРН 161 українську дитину, викрадену Росією. Про це сказав голова Національної поліції України Іван Вигівський під час зустрічі в Берліні з президентом Федерального відомства кримінальної поліції Німеччини Гольгером Мюнхом, пише Укрінформ.

Під час зустрічі Вигівський зупинився на проблемі всіх воєнних злочинів, скоєних російськими загарбниками на території України і задокументованих Національною поліцією України, і наголосив, що Київ розраховує на допомогу партнерів у притягненні російських воєнних злочинців до відповідальності як в українських судах, так і в судах інших країн, а військово-політичного керівництва РФ – у Міжнародному кримінальному суді та Спеціальних трибуналах.

Сторони обговорили підтримку з боку європейських партнерів у питанні внесення до Шенгенської інформаційної системи (SIS) відомостей щодо російських воєнних злочинців.

Зустріч відбулася на полях Європейського поліцейського конгресу, участь у якому бере українська делегація.

Раніше повідомлялося, що росіяни відправили до сиротинців 285 депортованих дітей з України.

Застарілі рамки: яких повноважень не вистачає омбудсману

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

2 − one =

Back to top button