Україна

На Сумщині затримали священика-колаборанта


На Сумщині затримали священика-колаборанта

Священик у березні 2022 року під час тимчасової окупації одного із сіл Конотопського району пропагував “русский мир” та підтримував дії країни-агресора в Україні.

На Сумщині поліція затримала священика-колаборанта, який під час окупації одного з населених пунктів допомагав ворогові. Про це повідомляє прес-служба Національної поліції України.

За інформацією правоохоронців, священик у березні 2022 року під час тимчасової окупації одного із сіл Конотопського району пропагував “русский мир” та підтримував дії країни-агресора в Україні, всіляко допомагав ворожій армії, зокрема, передавав їм матеріальні ресурси.

 

Священику повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) та ч. 1 ст. 436-2 (виправдання, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників) Кримінального кодексу України. Йому загрожує до п’яти років позбавлення волі.

Раніше в середу стадо відомо, що на Рівненщині затримали ворожого інформатора. Він передавав дані про ЗСУ білоруським силовикам. “Сусідів” особливо цікавили укріплення на прикордонних територіях.

Також у Кривому Розі затримали агента російської ФСБ, який коригував ракетні удари агресорів по місцевому аеропорту та інших об’єктах інфраструктури.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button