Україна

На Сумщині мера Бурині та його посібників затримали за колабораціонізм

На Сумщині мера Бурині та його посібників затримали за колабораціонізм

Фото: t.me/kyiv_pro_office

Керівництво Буринської ОТГ підозрюється у держзраді

Зловмисники підтримували дії російської армії в період окупації та забезпечували її житлом, пальним і продуктами харчування.

 

У Конотопському районі Сумської області за співпрацю з російськими окупантами затримано голову міської ради Бурині, його заступника та депутата міськради. Про це в суботу, 30 квітня, повідомила прес-служба Київської міської прокуратури.

 

За даними слідчих, зазначені особи, організувавшись у стійке об’єднання, здійснювали інформаційну діяльність, спрямовану на підтримку дій держави-агресора, та забезпечували її збройні формування житлом, пальним і продуктами харчування.

 

За фактом держзради зловмисникам повідомили про підозру (ч.4, 6 ст. 111-1 КК). Вирішується питання про обрання їм запобіжних заходів.

 

Санкція статті передбачає позбавлення волі строком від 10 до 12 років із позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої.

 

Як повідомлялося, двох жителів села Залісся у Броварському районі Київської області підозрюють у держзраді та навмисному вбивстві під час окупації.

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button