Україна

На столичному Печерську з’явиться висотний торгівельний центр

Мерія Києва дозволила будівництво висотного ТЦ в центрі Печерська, передає 1NEWS з посиланням на Столичний регіон.

Столична адміністрація видала дозвільні документи на проектні та будівельні роботи на об’єкт висотою понад 50 м в історичному районі (Печерськ), де норми передбачають висотність не більше 27 м.

Як стало відомо, КМДА видала фірмі з оточення колишнього депутата М. Микитася дозвіл на будівництво 51-метрового торгового комплексу в Печерському районі столиці. Зокрема, в кінці серпня місцева влада видала ТОВ «Філософія девелопменту» містобудівні умови і обмеження для реконструкції корпусу заводу «Арсенал» під адміністративну будівлю з паркінгом.

Дану інформацію підтверджують дані, опубліковані на офіційному сайті Департаменту містобудування КМДА. Зокрема, офісно-торговий комплекс буде побудований на ділянці площею 1,36 гектара по вулиці Московська, 8, на перехресті вул. Московської та Кловського узвозу. Гранична висота об’єкта дозволена на рівні 50,7 м, однак ділянка розташована в центральному історичному районі столиці, а тут дозволено будівництво будівель вистій не вище 27 м.

Відомо, що цей корпус заводу разом з ділянкою «Укргазбанк» продав на початку квітня за 563,71 мільйона гривень. Право власності на об’єкт було зареєстровано на компанію «Філософія девелопменту» від корпорації «Укрбуд» екснардепа Микитася.

 

 

 

 

Back to top button