Україна

На Софійській площі дрифтували спортивні авто: в КМДА зазначають, що дозволів не надавали

Київська міська влада не давала жодних дозволів на організацію та проведення зйомок в історичному центрі столиці, на Софійській площі. Про це говориться в коментарі КМДА відносно дрифту автомобілів, який сьогодні зранку відбувався на Софійській площі, повідомляє 1News.

«Місто звернулось до поліції щодо розслідування інциденту і встановлення причетних до нього осіб», – зазначається у повідомленні.

Зазначимо, що сьогодні зранку в історичному центрі столиці, на Софійській площі, відбувались рекламні зйомки з використанням екстремальних елементів. Зокрема, авто дрифтували на великій швидкості посеред пішохідної зони.

«Спеціальних огороджень не було встановлено. У небезпеці перебували всі пішоходи, які проходили повз», – говорять в КМДА.

Також значно забруднено слідами автомобільних колес покриття на історичний площі.

В ЗМІ повідомляють, що на Софійській площі відбувались зйомки реклами для Red Bull.

Оновлено о 14:05: У відділі комунікації Поліції Києва заявив, що за фактом події на Софійській площі розпочато кримінальне провадження.

Попередньо поліцейські встановили, що відбувалася зйомка рекламного ролику. Проводяться першочергові слідчі дії, та встановлюються усі учасники інциденту, аби притягнути їх до відповідальності.

Відомості про подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України.
Правоохоронці проводять ретельну перевірку обставин, спілкуються з організаторами та встановлюють усіх учасників несанкціонованої зйомки.
Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до п’яти років або позбавлення волі на строк до чотирьох років.
Back to top button