Україна

На сході окупанти зосередять сили на Бахмуті – ISW


На сході окупанти зосередять сили на Бахмуті - ISW

Експерти вважають малоймовірним захоплення Бахмута, незважаючи на недавні просування у напрямку міста.

Російські загарбники в Донецькій області, мабуть, намагаються отримати вигоду з нещодавніх незначних успіхів на південний схід від Бахмута, продовжуючи намагатися просуватися в цьому районі. Про це йдеться у зведенні американського інституту вивчення війни (ISW) за підсумками четверга, 28 липня.

Зазначається, що напередодні окупанти продовжували просуватися на північ до Бахмута з нещодавно захоплених позицій у районі Новолуганського та Вуглегірської ГЕС, а також просувалися у південно-західному напрямку по шосе Т1302 із нещодавно захоплених позицій у Берестові.

Також російські підрозділи намагалися досягти успіхів навколо Сіверська, але поки що безрезультатно. Таким чином, російське командування, швидше за все, намагатиметься зберегти темп наступу на Бахмут, можливо, за рахунок зниження тиску на північному напрямку.

При цьому експерти ISW вважають малоймовірним захоплення Бахмута, незважаючи на недавні просування у напрямку міста.

Нагадаємо, сьогодні у Генштабі ЗСУ повідомляли, що зараз противник намагається вести наступальні дії в районах Новолуганського та Соледара. Бойові дії тривають.

Раніше глава Міноборони Олексій Резніков повідомив, що у війні з Росією відбудуться серйозні зміни на користь України. Це може трапитися вже до кінця цього року.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button