Україна

На Росію чекає економічне падіння – Зеленський

На Росію чекає економічне падіння – Зеленський

Фото: Офис президента

Президент України Володимир Зеленський

Росія направила фактично всі свої ресурси, щоб знищити Україну, зазначив український лідер.

 

Росія кинула майже всі свої ресурси на те, щоб знищити українців, і деякі регіони РФ збідніють ще більше, ніж у 1990-х. Про це в суботу, 21 травня, заявив президент України Володимир Зеленський у своєму відеозверненні.

 

“Росія направила фактично всі свої ресурси, щоб нас знищити. У російських регіонах відкрито кажуть, що їхня так звана “спецоперація” є причиною економічного падіння – зокрема, таких галузей, як будівництво, і багатьох інших. А також і причиною для збіднення людей, яке може бути ще більшим, ніж у 1990-ті роки.

 

Зростання цін, знецінення доходів, руйнування всього економічного потенціалу, створеного в Росії з 2000-х, – окупантів це поки що не зупиняє. Але колосальні витрати на війну їм все одно не допомагають. І – не допоможуть”, – сказав президент.

 

Описуючи ситуацію на фронті, Зеленський повідомив, що на Донеччині ситуація дуже важка. Як і в попередні дні, російська армія намагається наступати на Слов’янськ і Сєвєродонецьк.

 

“Збройні сили України стримують цей наступ. Кожен день, який наші захисники і захисниці відбивають у цих наступальних планів Росії, зриваючи їх, є конкретним внеском у наближення головного дня. Бажаного дня, на який ми всі так чекаємо і за який боремося. Дня перемоги” , – сказав президент.

 

Зеленський наголосив, що жодні російські удари – ні ракетами по Рівненщині, ні артилерією по Харківщині чи Сумщині, ні всією можливою зброєю по Донбасу – результату Росії не дадуть.

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button