Україна

Болгарія почала відправляти в Україну обіцяні БТР – ЗМІ


Болгарія почала відправляти в Україну обіцяні БТР - ЗМІ

Сотня одиниць бронетехніки, яку раніше Софія обіцяла безплатно передати Києву, вже переправляється.

Болгарія вже почала переправляти в Україну 100 БТР, чию передачу раніше ухвалив парламент країни. Про це у п’ятницю, 2 лютого, повідомляє видання БГНЕС.

Також були опубліковані фото підготовки відправки бронемашин в Україну.

Наприкінці листопада минулого року депутати вирішили ухвалити проєкт закону про ратифікацію угоди між Міністерством внутрішніх справ Республіки Болгарія та Міністерством оборони України про безоплатне надання бронетехніки.

Ще нещодавно міністр оборони Тодор Тагарєв заявляв, що бронетранспортери ще перебувають у Болгарії, оскільки їх транспортування в Україну обійдеться держбюджету досить дорого.

“Три міністерства працюють разом. Уже зрозуміло, хто їх куди завантажить, куди вони підуть. Це дуже серйозна логістична операція”, – уточнював він, а потім прокоментував, що сума за транспортування велика, але для країни вона все одно буде терпима.

 

Як повідомлялося, 4 грудня президент Болгарії Румен Радев наклав вето на документ щодо надання військової допомоги Україні у вигляді 100 бронетранспортерів. Але 8 грудня парламент проголосував за подолання вето президента.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button