Україна

На Рівненщині скандального ексвійськкома випустили із СІЗО під заставу


На Рівненщині скандального ексвійськкома випустили із СІЗО під заставу

Рівненський апеляційний суд скасував оскаржувану ухвалу місцевого суду – тримання під вартою – і призначив заставу в розмірі 454 200 гривень.

Апеляційний суд змінив запобіжний захід екскерівнику Рівненського обласного ТЦК Сергію Луцюку, якого звинувачують у побитті підлеглого, грабежі й незаконному збагаченні: його випустили із СІЗО під заставу в майже пів мільйона гривень. Про це в п’ятницю, 2 серпня, повідомила пресслужба  Рівненського апеляційного суду.

Повідомляється, що Рівненський апеляційний суд скасував оскаржувану ухвалу місцевого суду – тримання під вартою – і призначив заставу в розмірі 454 200 гривень (удвічі більше, ніж просила сторона захисту Луцюка).

На Луцюка покладено низку процесуальних обов’язків:

не відлучатися з населеного пункту, в якому він проживає, без дозволу суду;
прибувати до суду за першою вимогою;
повідомляти суд про зміну місця свого проживання та/або місця роботи;
утримуватися від спілкування з потерпілим та обвинуваченим Віталієм Козачуком як безпосередньо, так і через третіх осіб;
здати на зберігання до відповідних органів державної влади свій паспорт для виїзду за кордон, інші документи, що дають право на виїзд та в’їзд в Україну.

Раніше повідомлялося, що головний військком Рівненщини побив підлеглого. Полковник і підполковник дізналися, що водій стрілецької роти однієї з військових частин Рівненського районного військкомату планує доповісти про їхні порушення під час служби. Це й стало причиною побиття чоловіка.

Під час слідства з’ясувалося, що обласний військком має незадекларовані статки. Серед них два вантажні автомобілі, земельні ділянки та недобудований готель на гірськолижному курорті у Карпатах.

Загальна сума незаконного збагачення сягнула понад 52 млн гривень. У грудні 2023 року майно заарештували й передали в АРМА.

Рік тому Сергія Луцюка взяли під варту.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

eighteen − 9 =

Back to top button