Україна

На п’яти напрямках тривають важкі бої – Генштаб


На п яти напрямках тривають важкі бої - Генштаб

Протягом доби на фронті відбулося понад 35 бойових зіткнень. Продовжується наступальна операція на двох південних напрямках.

Росія не відмовляється від планів щодо повної окупації України та продовжує вбивати мирне населення, незважаючи на значні втрати на фронті. На п’яти східних напрямках тривають важкі бої, повідомив Генеральний штаб ЗСУ у ранковому зведенні 13 липня.

Зазначається, що ворог продовжує тактику терору і сьогодні вночі завдав чергового удару іранськими ударними БПЛА типу Shahed по Україні. Наслідки атаки уточнюються.

Протягом доби 12 липня окупанти застосували 15 дронів-камікадзе, сили ППО знищили 11 з них. Загалом, ворог завдав понад 60 авіаційних ударів та здійснив 64 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах.

“Противник і надалі зосереджує основні зусилля на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках, тривають важкі бої. Протягом доби відбулось понад 35 бойових зіткнень”, – наголосили в Генштабі.

Зокрема, на Лиманському напрямку ворог вів безуспішні наступальні дії в районі Новоселівського Луганської області. На Авдіївському напрямку українські захисники успішно відбили атаки російських військ в районах Авдіївки та Кераміка Донецької області. 

На Мар’їнському напрямку Сили оборони продовжують стримувати наступ окупантів в районі Мар’їнки. На Шахтарському напрямку противник вів наступальні дії в районі Новомихайлівки Донецької області, успіху не мав.

На Запорізькому та Херсонському напрямках російська армія зосереджує основні зусилля на недопущенні подальшого просування ЗСУ. Незважаючи на це, Сили оборони продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямках, закріплюються на досягнутих рубежах, завдають вогневого ураження артилерією по виявлених цілях противника, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби.

Українська авіація за минулу добу завдала шести ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника та чотирьох – по зенітно-ракетних комплексах ворога.

Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили один пункт управління, 16 артилерійських засобів на вогневих позиціях, чотири зенітно-ракетних комплекси та дві станції РЕБ противника.

Нагадаємо, за даними на 12 липня, РФ втратила в Україні 235 530 військових.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button