Україна

На приватизацію виставляють ще чотири підприємства Укрспирту

До Фонду державного майна України на сьогодні передано на приватизацію 4 державних підприємства – учасники Державного концерну спиртової та лікеро-горілчаної промисловості (концерн «Укрспирт»), повідомляє 1NEWS з посиланням на пресслужбу Мінекономіки.

Йдеться про Бучацький мальтозний завод, Гайсинський та Тростянецький спиртові заводи та Вінницький лікеро-горілчаний завод.

Зазначається, що Фонд державного майна ухвалив рішення про приватизацію уже трьох державних підприємств – учасників концерну «Укрспирт». Нині триває процес передачі від Мінекономіки Фонду державного майна України функцій з управління такими спиртовими заводами як Барський, Ганнопільський та Уладівський.

За інформацією пресслужби міністерства, решта 27 державних підприємств – учасників концерну «Укрспирт» запропоновані міністерством для включення до переліку об’єктів, що підлягатимуть приватизації у 2021 році. Після прийняття Фондом держмайна відповідних рішень, функції з управління державними підприємствами будуть передані органам приватизації.

«Мінекономіки на регулярній основі проводить координаційні наради з учасниками процесу реформування спиртової галузі. Адже згідно з урядовим планом реформування галузі є чітка ціль: у 2021 році приватизацію по більшості підприємств – завершити», – заявив міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Ігор Петрашко.

 

 

 

 

 

 

Back to top button