Україна

На Прикарпатті затримали топ-посадовця митниці


На Прикарпатті затримали топ-посадовця митниці

Керівник одного з ключових обласних управлінь в обмін на гроші “гарантував” підприємцям не створювати штучні перешкоди під час митного оформлення їхніх товарів.

Правоохоронці затримали одного з головних митників в Івано-Франківській області. Посадовець вимагав хабарі з імпортерів, повідомила СБУ у понеділок, 15 липня.

Вказано, що керівник одного з ключових обласних управлінь в обмін на гроші “гарантував” підприємцям не створювати штучні перешкоди під час митного оформлення їхніх товарів.

“Для реалізації “схеми” фігурант залучив декількох митних брокерів з Івано-Франківської та Закарпатської митниць. Один з них був залучений до оборудки як посередник для передачі хабарів від підприємців”, – йдеться у повідомленні.

СБУ задокументували чотири факти отримання фігурантами неправомірної вигоди, а потім затримали організатора злочину та посередника на гарячому під час одержання нового «траншу».

Вирішується питання щодо повідомлення обом затриманим про підозру за статтею про прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою (ч.3 ст.368 КК України). Їм загрожує до 10 років тюрми з конфіскацією майна.

У межах справи тривають обшуки. Встановлюються усі причетні особи.

Раніше стало відомо, що на митниці звільнили високопосадовців, котрі організували корупційну схему. Директор Департаменту відомчої безпеки та контролю Держмитслужби та його заступник систематично вимагали неправомірну вигоду з керівників регіональних митниць

У Києві топ-податківця затримали на хабарі

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

1 × 5 =

Back to top button