Україна

На Полтавщині зґвалтували хлопчика: батьки кривдників відбулися штрафом


На Полтавщині зґвалтували хлопчика: батьки кривдників відбулися штрафом

Тільки коли обурливий факт набув суспільного розголосу, правоохоронці внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

На Полтавщині набула розголосу історія про побиття і сексуальне насильство над неповнолітнім, після яких батьки кривдників обійшлися штрафом у 850 грн. Про це повідомив омбудсмен Дмитро Лубінець.

Із соцмереж Лубінець дізнався, що в Котельві Полтавської області троє юнаків знущалися з 12-річного хлопця. Його побили та вчинили сексуальне насильство. У соцмережах також повідомляють, що сцену наруги знімали на відео.

Представник омбудсмена в Полтавській області разом із представниками місцевої влади виїхали на місце і встановили, що все це сталося ще в середині червня цього року, але правоохоронні органи дізналися про цей факт лише 5 серпня і не розпочали досудового розслідування, а склали адміністративні протоколи, за якими батьки двох хлопців сплатили штраф у 850 грн, а третього кривдника на той час навіть не намагались встановити.

“З яких це пір факти сексуального насильства над дітьми не розслідуються правоохоронними органами в межах кримінального провадження?” – з обуренням запитує Лубінець.

Він додав, що тільки коли обурливий факт набув суспільного розголосу, правоохоронці внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

“Терміново підготував лист до керівництва Національної поліції з вимогою провести службове розслідування та притягнути винних до відповідальності”, – повідомив омбудсмен.

Нагадаємо, раніше в Одеській області затримали 49-річного чоловіка за підозрою у зґвалтуванні 14-річної дівчинки. На Київщині затримали чоловіка за підозрою у зґвалтуванні дочки.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

twenty − 19 =

Back to top button