Україна

На Полтавщині затримали банду на чолі з кримінальним авторитетом


На Полтавщині затримали банду на чолі з кримінальним авторитетом

Учасники банди “спеціалізувалися” на вимаганні міфічних боргів з громадян, крадіжках з помешкань і викраданнях транспортних засобів.

На Полтавщині поліцейські затримали членів злочинної організації, очолюваної кримінальним авторитетом. Про це в четвер, 11 квітня, повідомила преслужба Національної поліції України.

Повідомляється, що учасники банди “спеціалізувалися” на вимаганні міфічних боргів з громадян, крадіжках з помешкань і викраданнях транспортних засобів.

Організував діяльність угруповання місцевий 39-річний кримінальний авторитет, який мав кілька судимостей за тяжкі злочини. Він залучив у спільники ще девʼятьох осіб, віком від 21 до 32 років, більшість з яких також притягувалися раніше до кримінальної відповідальності.

Між спільниками було узгоджено усі дії та чітко встановлені правила поведінки, і кожен з них виконував відведену для нього роль.

“Єдине джерело доходів учасників злочинної організації – скоєння злочинів: крадіжки, викрадення автомобілів, вибивання з потерпілих вигаданих боргів із погрозами розправи і знищення майна. Зловмисники ретельно вивчали своїх жертв, детально продумуючи злочинні плани. «Працювали» ділки на території міста Полтави та області”, – йдеться в повідомленні.

Оперативники отримали докази причетності членів злочинної організації до щонайменше 13 епізодів злочинної діяльності. У поліції описали один з епізодів, який тривав з початку 2024 року до затримання фігурантів. Погрожуючи розправою, зловмисники вимагали від місцевого жителя переоформити автомобіль на їхню довірену особу.

“Після того, як чоловік відмовився, підпалили його авто. Коли й це не змусило потерпілого піти на умови зловмисників, один із членів угрупування попередив, що підпал автомобіля – це лише початок проблем”, – йдеться далі в повідомленні.

У середу, 10 квітня, правоохоронці у Києві й Полтаві затримали і взяли під варту пʼятьох учасників угруповання на чолі з кримінальним авторитетом,

Цього ж дня під час 17 обшуків поліцейські вилучили дорогі автомобілі, банківські картки, підроблені документи, набори відмичок до замків, зброю, кастети тощо.

Фігуранти отримали повідомлення про підозру за шістьма статтями. Раніше підозру було оголошено ще трьом членам угруповання.

Раніше повідомлялося, що поліція затримала угруповання з оточення “смотрящого за Полтавою”.

Нагадаємо, Служба безпеки затримала депутата міської ради Коростишева на Житомирщині, що входив до складу злочинної організації в регіоні. Він разом з бандою викрадав людей та “вибивав” із них гроші. 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button